Szarlotka bez tłuszczu jest prosta i szybka w przygotowaniu. Możesz polać ją odchudzonym sosem waniliowym według naszego przepisu. To idealny deser dla wszystkich dbających o linię.
Składniki:
Przygotowanie:
Tortownicę (22 cm) wyłóż pergaminem. Utrzyj jajka z cukrem i skórką startą z cytryny. Obierz jabłka. Oczyść je i potnij na kawałki. Skrop je sokiem z cytryny i oprósz cynamonem. Masę jajeczną połącz z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko i jabłka. Przełóż do formy. Piecz 35 minut w 180˚C.
Składniki:
Przygotowanie:
Utrzyj żółtka z ksylitolem oraz rdzeniem z laski wanilii. Do masy jajecznej domieszaj łyżkę mąki ziemniaczanej. W garnku zagotuj mleko. Dodaj masę żółtkową. Podgrzewaj, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć, ale już go nie gotuj.