Najlepsze pierniczki imbirowe na miodzie idealne na Boże Narodzenie. Ciasteczka są pyszne i korzenne. Jeśli wyjdą chrupiące, nie przejmuj się. Mamy sprawdzony sposób na to, aby zmiękły. Zobacz ten przepis!
Takie pierniczki spokojnie możesz przygotować na kilka dni przed świętami i przechowywać w słoiku lub puszce. Dzięki temu będą miękkie, a Ty zaoszczędzisz sobie pracy tuż przed świętami. Możesz je również udekorować według własnych upodobań, np. lukrem.
Po upieczeniu Twoje pierniczki są twarde jak skała? Nie przejmuj się. Ciasteczka zwierające korzenne przyprawy i miód potrzebują trochę czasu, żeby zmiękły. Dzięki temu sposobowi wystarczy doba.
Po prostu włóż ciasteczka do szklanego słoja lub puszki i dołóż do nich kawałek jabłka. Dzięki temu "przejmą" wilgoć od jabłka i zmiękną. Pamiętaj, że jabłko trzeba wyciągnąć najwyżej po dobie, żeby nie dopuścić do jego pleśnienia.
Liczba porcji: 12 porcji
Czas przygotowania: 60 minut
Składniki
Przygotowanie