Pyszne, puszyste ciasto miodowe z przyprawami korzennymi, miodem i rodzynkami. Wypróbuj koniecznie ten przepis!
Smak i zapach tego korzenno-miodowego ciasta jest wyjątkowy. A to nie jedyne jego zalety! Taki piernik jest szybki, nie wymaga leżakowania, a jego przygotowanie zajmie Ci niewiele czasu. Ciasto jest wilgotne, a dodatek miodu wspaniale komponuje się z korzennymi nutami. Idealnie sprawdzi się zarówno na świątecznym stole, jak i na co dzień.
To jaki miód wybierzesz do ciasta zależy od Twoich preferencji smakowych. Miód o delikatnym smaku i aromacie, np. wielokwiatowy, akacjowy lub lipowy będzie niemal niewyczuwalny. Natomiast jeśli wybierzesz miód ostrzejszy, np. gryczany ciasto nabierze wyrazistego smaku. Ciemny miód zmieni też kolor ciasta. Do wypieków należy dodać miód w płynnej formie.
Liczba porcji: 12
Czas przygotowania: 70 minut
Składniki
Przygotowanie