Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i świeżymi pomidorami. To przystawka, którą musisz wypróbować!
Taka sałatka to samo zdrowie na talerzu. Zobacz, jak ją przygotować!
Liczba porcji: 4 porcje
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki
Przygotowanie
Zielona fasolka szparagowa wiele witamin (A, C, K, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, witaminy z grupy B, w tym kwas foliowy), minerały: wapń, żelazo, mangan, magnez, cynk i fosfor, a także elektrolity (sód i potas). To także źródło antyoksydantów i flawonoidów.
Jedzenie zielonej fasolki szparagowej zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę i nowotwory, chroni nasz organizm przed infekcjami wzmacniając jego odporność. Jest też zalecana dla osób cierpiących na cukrzycę czy insulinooporność, bo ma niski indeks glikemiczny. Jest też niskokaloryczna, co jest dobrą wiadomością dla osób dbających o linię.