Dorsz na Wigilię jest dobrą alternatywą dla karpia. Pieczony w piekarniku w folii aluminiowej, podawany z pastą z natki z oliwą, czosnkiem, skórką cytrynową oraz orzechami, smakuje wyśmienicie! Wypróbuj koniecznie ten przepis!
Dorsz podawany na zimno z pastą z natki pietruszki i orzechów, to doskonały przepis, dla każdego, kto nie je mięsa lub rezygnuje z niego z powodu postu. Dorsz idealnie sprawdzi się też jako potrawa wigilijna, jeśli ktoś nie lubi smaku karpia. Zobacz, jak go przyrządzić.
Dorsz dobrze smakuje z puree z ziemniaków, frytkami, surówką z kiszonej kapusty. W Wigilię pysznym dodatkiem do serwowanego na zimno dorsza będzie sałatka z ugotowanej białej fasoli doprawiona oliwą, czosnkiem oraz posiekaną natką lub koperkiem.
Liczba porcji: 6 porcji
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki
Przygotowanie