Babeczki herbaciane to doskonały dodatek nie tylko do kawy czy herbaty, ale też efektowny deser, który możesz zaserwować swoim gościom. Dodatek mocnej herbaty oraz przyprawy korzenne dadzą babeczkom intensywnego, wyrazistego aromatu. Do przygotowania tego deseru nie potrzebujesz wielu składników, na dodatek wszystkie masz w swojej kuchni. Gwarantujemy, że efekt Cię zachwyci!
Korzenne babeczki z oryginalnym dodatkiem w postaci herbaty, nadziewane rodzynkami i jabłkiem są bardzo proste w przygotowaniu. Nie potrzebujesz do nich żadnych niespotykanych składników - wystarczą te, które na pewno masz w swojej kuchni. Wyrazisty aromat zapewniają im przyprawy korzenne: anyż i cynamon. Natomiast słodyczy i łagodności doda jabłko.
Ciasta i desery najczęściej kosztujemy jako dodatek do kawy lub herbaty. Czasem też używamy herbaty do nasączenia ciasta nadając mu wilgotności. Ale herbata jako składnik ciasta to raczej rzadkość. A szkoda. Intensywny smak mocnego wywaru jest dobrze wyczuwalny w gotowym wypieku, co nadaje mu bardzo ciekawy aromat. Mocna gorzka herbata ułatwia też trawienie i pomaga uporać się z dolegliwościami żołądkowymi, dzięki czemu ciasta z jej dodatkiem są lekkostrawne i nie za słodkie.
Składniki:
Sposób przygotowania: