Kruche babeczki wypełnione aksamitnym pasztetem z wątróbki to doskonały pomysł na wykwintną a jednocześnie tanią przekąskę. W dodatku przygotujesz ją w zaledwie pół godziny! Babeczki ozdób konfiturą z czerwonej cebuli, by podkreślić ich wyjątkowy smak. Jak odtworzyć wytrawną przekąskę rodem z Paryża?
Jak przygotować kruche babeczki z pasztetem z wątróbki, by zachwycały smakiem? Przede wszystkim musimy odpowiednio przygotować wątróbkę. Podroby przed przygotowaniem należy dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i oczyścić z żyłek oraz białych błonek. Dla lepszego smaku oczyszczone wątróbki możemy zanurzyć w mleku i odstawić do lodówki na 2 godziny. Wątróbek nigdy nie solimy przed smażeniem, aby mięso nie stało się twarde.
Przygotowanie: 30 minut
Cena: ok. 1,10-1,50 zł/porcja
Kaloryczność: 240 kcal/porcja
Liczba porcji: 12