Kozi ser z truskawkami i octem balsamicznym. Przekąska, którą przygotujesz w 5 minut!
04.06.2021 15:48
Kozi ser podany z truskawkami, szpinakiem i orzechami włoskimi jest banalny w przygotowaniu, a zachwyci nawet wymagające podniebienie. Ten wykwintny przysmak łączy kwaśne, słodkie i słone smaki tworząc niepowtarzalną i ciekawą kompozycję.
Kozi ser z truskawkami i octem balsamicznym
Czas przygotowania: 5 minut Koszt: ok. 3,50-4 zł/porcja Liczba kalorii: 190 kcal/porcja Liczba porcji: 6
Składniki:
6 garści szpinaku baby
250 g truskawek
300 g rolady z sera koziego (lub inny ser, np. pleśniowy)
6 łyżek oliwy
2 łyżki ciemnego octu balsamicznego
kilka orzechów włoskich
sól, pieprz
miód
Sposób przygotowania:
Szpinak przebierz, opłucz i osusz, rozłóż na talerzyki. Umyte truskawki odszypułkuj, pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż na liściach szpinaku.
Roladę z sera koziego (lub inny ser) pokrój na 6 porcji. Rozłóż na talerze.
Na sos utrzyj oliwę z ciemnym octem balsamicznym oraz solą, pieprzem i naturalnym płynnym miodem do smaku. Orzechy posiekaj.