Koreczki z serem i kiełbasą wiejską sprawdzą się jako przekąski na każdej imprezie. Są bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne. Ładnie podane wspaniale się prezentują. Zobacz koniecznie przepis i nasze patenty, jak je ładnie zaserwować.
Koreczki z serem i kiełbasą wiejską to przekąska idealna do podania na urodziny, Sylwestra czy w karnawale. Przygotowuje się je ekspresowo, a goście mogą szybko coś przekąsić. Nie wymagają też specjalnych umiejętności kulinarnych. Podpowiemy, z czego przygotować i jak je ładnie podać.
Goście niespodziewanie ogłosili, że wpadną w odwiedziny, a Ty nie masz czasu na przygotowania i nie wiesz, co podać? Koreczki są idealnym rozwiązaniem w takiej sytuacji. Zrobisz je z tego, co aktualnie masz pod ręką, a gdy lodówka świeci pustkami, składniki dostaniesz nawet w małym, osiedlowym sklepiku.
Tylko pojawia się pytanie, jak je ładnie podać, aby znajomi poczuli się dobrze ugoszczeni? Można ustawić je na dekoracyjnym talerzu lub desce. Ale to często sprawia, że przewracają się i robi się bałagan. Dlatego do ułożenia koreczków można wykorzystać jabłko. Wystarczy odciąć spód lub przepołowić je, aby leżało stabilnie i wbić w nie koreczki. Podobną funkcję może spełniać pozostała po arbuzie skóra. Wydrążoną połówkę najpierw wyczyść, aby pozbyć się lepiącego się soku. Skóra arbuza jest dosyć twarda, więc idealnie nada się na podstawkę pod koreczki.
Jeśli zależy Ci na efektownym podaniu koreczków, wbijaj je w ananasa. Odetnij jego spód, aby zostawić liście w całości. Koreczki nabijaj wokoło liściastej korony. Aby uzyskać ładny efekt nabijaj składniki na wykałaczki, zaczynając od najmniejszych, które mają być na górze, do największych. Ostry koniec musi zostać wbity w wybrany owoc.
Koreczki możesz też efektownie ułożyć dookoła okrągłego talerza tworząc kształt wianka. Pomiędzy koreczki możesz powkładać zieloną sałatę do dekoracji.
Składniki
Przygotowanie