Niezwykle prosty, podawany w szklankach deser z kaszą gryczaną, jogurtem greckim, śliwkami, orzechami włoskimi i pistacjami. Zrób go według naszego przepisu!
Ten deser serwuje się w bardzo oryginalny sposób – w szklankach lub słoikach. Przezroczyste naczynia doskonale wyeksponują zwartość deseru, jego piękne kolory i warstwy. Deser można jeść bezpośrednio ze szklanki, a przygotowany w słoiku zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Spróbuj koniecznie!
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania:40 minut
Składniki
Przygotowanie
Jeśli zostanie Ci sporo orzechów włoskich po przygotowaniu tego deseru, możesz zrobić z nich chrupiące przekąski. Oto dwa łatwe pomysły.
Upraż na suchej patelni 2 garści orzechów włoskich (pokrój je wcześniej na ćwiartki). Zdejmij z ognia. Dodaj 2 łyżki miodu (najlepiej akacjowego), wymieszaj i ostudź.
Połam 100 g czekolady. Zalej ją 4 łyżkami kremówki. Ogrzewaj do rozpuszczenia. Wrzuć połówki 20 orzechów włoskich, wymieszaj. Wyjmij na tackę, ostudź.