Jabłka w karmelu to szybki i smaczny deser. By go przygotować, wystarczą tylko trzy składniki. Wystarczy zrobić domowy karmel, zanurzyć w nim jabłka i gotowe!
Jabłka w karmelu to deser, który wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Są pyszne w zwykłej formie, ale można je też fantazyjnie udekorować. Ten smaczny szybki deser posmakuje i dzieciom, i dorosłym. A oryginalnie udekorowany, skradnie ich serca. To również ciekawa propozycja, np. na Halloween. Dzieci będą zachwycone!
Składniki
Przygotowanie
Obowiązkowe motywy podczas Halloween to duchy, zombie, wampiry, czarownice, trupie czaszki, nietoperze, czarne koty i pajęczyny i wszelkie obrzydliwości. Jak je zastosować w tym deserze?
Jabłka możesz ułożyć na półmisku i włożyć w każde „robaka” w postaci kupionych w sklepie żelek. Zastygnięty karmel na jabłkach możesz ozdobić za pomocą lukru w pisaku dowolnymi obrazkami ze starszym motywem. Możesz też zrobić pajęczynę z cukrowych nitek. W tym celu możesz wykorzystać przygotowany karmel. Trzepaczkę o równomiernie rozmieszczonych drucikach zanurzaj w gorącym płynie w regularnych odstępach czasu. Wkładając ją i wykładając, wyciągaj cieniutkie, cukrowe nitki, które uformuj w pajęczynę.
Efektowne tarty jabłkowe krok po kroku. Zachwycą wyglądem i smakiem!