Jabłecznik w cieście francuskim to idealne ciasto dla zapracowanych i oryginalna, a zarazem efektowna wersja klasycznej szarlotki. Przygotujesz je szybko, a ponadto ma zachwycający wygląd i smak. Wystarczy opakowanie ciasta francuskiego, kilka jabłek i dodatków i deser do kawy gotowy!
Szarlotka to ciasto, które nigdy się nie nudzi. Ale warto wypróbowywać jej nową, łatwiejszą wersję. Sprawdź, jak zrobić w prosty i szybki sposób pyszny jabłecznik w cieście francuskim. To idealny deser do popołudniowej kawy!
Jabłka mają wiele właściwości zdrowotnych dzięki witaminom, solom mineralnym i innych składnikom w nich zawartym. To, co najcenniejsze w jabłkach znajduje się także w ich skórce, dlatego najlepiej nie obierać owoców, które użyjemy do tej wersji szarlotki.
Najwartościowsze w jabłkach są pektyny – oczyszczają organizm, zapobiegają zaparciom, regulują poziom złego cholesterolu, chronią przed miażdżycą i zawałem. W jabłku ważna jest też witamina C, czyli źródło naszej odporności.
Czas: 35 minut
Koszt: 1,2 zł/porcja
Liczba kalorii: 310 kcal/porcja
Liczba porcji: 8
Składniki
Przygotowanie