Sezon na dżemy i konfitury w pełni – postaw więc na świetny, letni dodatek do sałatek, pieczywa, słodkości czy mięs, który przygotujesz w dosłownie kilka minut. Dżem truskawkowy z dodatkiem tymianku i cytryny ma niepowtarzalny smak i aromat, które skradną twoje serce. Domowa konfitura świetnie urozmaici lekkie dania, a w naszym wykonaniu nie zawiera konserwantów i jest wyjątkowo prosta w wykonaniu.
Do tradycyjnej konfitury truskawkowej, którą zrobisz wykorzystując 1 kilogram truskawek oraz cukier żelujący Diamant bez konserwantów, dodaj ziołowy aromat… tymianku! Przełamuje on idealnie słodycz truskawek i podkręca smak. Nie zapomnij też o kilku kroplach soku z cytryny – to stosowany od lat akcent najlepszych szefów kuchni.
Sam cukier żelujący 2:1 to świetne rozwiązanie, które oszczędza nie tylko Twój czas, ale i media – prąd czy gaz. Nie musisz spędzać długiego czasu na żmudne mieszanie i zagęszczanie – za szybkość zagęszczania odpowiadają naturalne pektyny zawarte w cukrze Diamant.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Więcej sprawdzonych przepisów na lato.slodkielaczy.pl.