Domowy kisiel wiśniowy to samo zdrowie i pomysł na wykorzystanie letnich owoców. Nie zawiera chemii ani konserwantów w porównaniu ze sklepowymi odpowiednikami. Dzięki dużej zawartości pysznych soczystych owoców wpływa korzystnie na nasz organizm. Zobacz wideo i wypróbuj ten szybki przepis.
Domowy kisiel szczególnie posmakuje małym niejadkom dzięki dużej ilości pysznych owoców. Wiśnie wiodą prym wśród najzdrowszych owoców. Zawierają dużo witamin i związków, które w dobroczynny sposób oddziałują na nasze zdrowie. Jednym z nich jest np. melatonina odpowiedzialna za regulację dobowego rytmu organizmu.
Domowy kisiel to świetna propozycja dla dorosłych i dla dzieci. Ponieważ można dodać do niego ulubione owoce, będzie smakował każdemu.
Zrobisz go w niecały kwadrans, a dostarczysz organizmowi porcję zdrowia. Kisiel z torebki zawiera substancje barwiące i konserwanty, kiedy gotujemy go sami mamy pewność, że nie ma w nim chemii.
Dlaczego warto zrobić kisiel akurat z wiśni? Wiśnie mają bardzo dużo substancji odżywczych. Regulują ciśnienie krwi oraz dzięki zawartym w nich antyoksydantom, opóźniają procesy starzenia się skóry. Polecane są też osobom chcącym zrzucić dodatkowe kilogramy, bo są bogate w naturalny błonnik pokarmowy, który zapewnia uczucie sytości na dłużej. Pektyna pomaga też w obniżeniu poziomu złego cholesterolu i chroni przez nadciśnieniem tętniczym.
Składniki
Przygotowanie