Wypróbuj koniecznie naszego bardzo prostego, szybkiego i taniego przepisu na deser. Crumble ze śliwkami pod kruszonką z dodatkiem chrupiących migdałów. Smacznego!
Crumble to błyskawiczny i tani deser. Najlepsze są owoce sezonowe, np. śliwki, które królują teraz w polskich sadach.
Crumble to nic innego, jak owoce pod kruszonką. Crumble wymyślono w czasie II wojny światowej w Wielkiej Brytanii. Deser miał udawać prawdziwe ciasto, które było niemożliwe do wykonania ze względu na brak produktów spożywczych w sklepach i ciężką sytuację ekonomiczną ludzi. Brytyjczycy tak polubi to ciasto, że jest popularne do dziś.
Do przygotowania tego deseru nadają się niemal wszystkie owoce, np. jabłka, gruszki, wiśnie, brzoskwinie, truskawki. My proponujemy dziś crumble ze śliwkami.
Składniki
Ciasto – kruszonka:
Nadzienie:
Przygotowanie