Blok zrobiony z czekolady deserowej ze śmietaną kremówką z herbatnikami i orzechami to deser, który przypomni Ci czasy dzieciństwa. Zrobiony w formie salami, obtoczony kakao prezentuje się dużo lepiej niż klasyczna kostka, którą możemy czasem zobaczyć na sklepowej półce.
Blok czekoladowy to hit minionej epoki. I choć obecnie na sklepowych półkach można zobaczyć wszystkie możliwe smaki czekolady, to nie ma to jak przypomnieć sobie smak dzieciństwa.
Blok czekoladowy to deser, który święcił triumfy w okresie PRL-u. Banalnie prosty w przygotowaniu blok, babcie często serwowały swoim wnukom. Zwykle przygotowywany z mleka w proszku. Ale Ty możesz go zrobić w nowej, lepszej odsłonie. Pokaż swoim maluchom, jakie słodycze jadało się kiedyś!
Liczba porcji: 12
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki
Przygotowanie