Wiosenna sałatka z kiełkami rzodkiewki to świetna propozycja na szybki posiłek. Zawiera witaminę A i C oraz zdrowe tłuszcze. Sprawdź przepis!
Wiosenna sałatka z kiełkami rzodkiewki
Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Cena: 11 zł
Składniki:
Sałatka:
- 1 opakowanie roszponki
- 1 garść rukoli
- 1 jajko na twardo
- 1 opakowanie kiełków rzodkiewki
- 1/2 czerwonej cebuli
- kilka rzodkiewek
Sos:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Sałatka:
- Cebulę pokrój w talarki, rzodkiewki w cienkie plasterki, jajko w ósemki.
- Wymieszaj je razem z sałatami w misce.
- Na koniec dodaj kiełki.
Sos:
- Płynne składniki przelej do słoiczka, zakręć wieczko, potrząśnij.
- Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i ponownie wymieszaj, a następnie polej sałatkę.