Szybka potrawka z mieloną wołowiną, dynią, pomidorami, kukurydzą, czerwoną fasolą przyrządzana w stylu meksykańskiego chili con carne smakuje wyśmienicie. Musisz spróbować!
Ta jednogarnkowa potrawka to wariacja na temat meksykańskiego chili con carne, którego najważniejszymi elementami są mięso mielone i chili. Z pozostałymi składnikami można eksperymentować, dlatego dziś przedstawiamy wersję z dynią oraz przepis, dla tych którzy chcą więcej witaminy C. Zobacz koniecznie!
Połowę dyni zastąp papryką, która jest warzywem zawierającym sporo witaminy C. Witamina ta wspomaga nasz układ odpornościowy w walce z infekcjami, ułatwia też gojenie się ran oraz złamań. Najwięcej znajdziesz jej w papryce żółtej, nieco mniej – w czerwonej, a najmniej – w zielonej.
Przygotowanie: ok. 20 minut
Duszenie: 40 minut
Kaloryczność: Wersja podstawowa - 325 kcal. Wersja bogata w witaminę C - 332 kcal.
Składniki na 5 porcji:
Przygotowanie