Banderillas to klasyczna hiszpańska przekąska tapas. To koreczki, które łączą w sobie ostre i słodkie smaki. W ich skład mogą wchodzić różne rodzaje sera, pikle, wędliny, oliwki – dowolność w doborze konkretnych składników jest spora. Nasza wersja z kiełbasą, serem, papryczkami i cebulką perłową na pewno przypadnie Ci do gustu!
Banderillas, czyli hiszpańskie koreczki sprawdzą się idealnie na każdym przyjęciu. Zrobisz je bardzo szybko, a goście będą zachwyceni! Zobacz film z przepisem!
Banderillas to odmiana hiszpańskiej przekąski tapas. Nazwę przyjęto od kolczastej rzutki używanej podczas walki. Kluczem do tego dania jest połączenie smaku kwaśnego z ostrym. Hiszpanie do przygotowania tej przekąski używają najczęściej oliwek, papryczek chili i cebuli. Produkty nabijane są na długą, drewnianą wykałaczkę.
Składniki
Przygotowanie
Składniki pokrój w koskę lub paski. Nabijaj na patyczek. Gotowe możesz wbijać w połówki ogórka.