Mus z gotowanych ziemniaków z pesto pietruszkowym z czosnkiem i orzechami to idealny dodatek do obiadu. Pasuje do mięs, ryb i ciemnych sosów. Spróbuj koniecznie!
Ziemniaczane purée z dodatkiem pietruszkowego pesto to strzał w dziesiątkę! Natka z czosnkiem i oliwą dodają ziemniakom nie tylko oryginalnego smaku, ale też cennych wartości odżywczych. Natka jest skarbnicą witaminy C i kwasu foliowego, które wzmacniają odporność, czosnek zaś zawiera substancje, które pomagają walczyć z drobnoustrojami.
Ziemniaczane purée w pysznej i wyjątkowo zdrowej odsłonie możesz podawać do różnego rodzaju mięs, ryb lub z pieczonymi czy smażonymi warzywami. Zwykłe purée dobrze smakuje w połączeniu z ciemnymi sosami pieczeniowymi, ale purée z pesto pietruszkowym jest wyśmienite solo.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki
Przygotowanie