Bywają takie dni, kiedy budzisz się bez sił, nie masz ochoty na tradycyjne śniadanie i wiesz, że na dobry start potrzebujesz mocnego zastrzyku energii. Polecamy na ten czas proste batoniki granola. Wegańskie, bezglutenowe, bogate w składniki odżywcze, witaminy i zdrowe tłuszcze. Przepis pochodzi z książki Agnieszki Stolarczyk pt. "Fit desery z kilku składników".
Składniki:
Sposób przygotowania:
Porada:
Do batonów możesz wykorzystać ulubione dodatki: żurawinę lub rodzynki, orzechy czy nawet pokruszoną gorzką czekoladę.
Przepis pochodzi z książki Agnieszki Stolarczyk pt. "Fit desery z kilku składników", która ukazała się nakładem wydawnictwa Znak Horyzont.
Odkrycia kulinarne autorki to wypadkowa kilku sytuacji. Po urodzeniu dziecka postanowiła zmienić dietę i pozbyć się kilku nadprogramowych kilogramów. A że od zawsze uwielbiała słodycze – zaczęła eksperymentować. Jak jeść słodkie, ale zdrowe? „Fit desery z kilku składników” to efekt wielu kulinarnych prób. Zdrowo, naturalnie słodko, a do tego jeszcze szybko. Bo takie są te przepisy. Nic, tylko wypróbować!