Pyszna potrawka z kaszą pęczak, wędzonym boczkiem, czerwoną cebulką i pomidorkami. Spróbuj koniecznie!
Kasza pęczak z boczkiem, cebulką i pomidorami to tanie, smaczne i zdrowe danie. Idealne na szybki obiad lub kolację, kiedy nie chce Ci się wymyślać wykwintnych posiłków lub w domowym budżecie nie zostało zbyt wiele środków. Zobacz przepis!
Spożywanie kaszy pęczak korzystnie wpływa na nasze zdrowie. Jest źródłem wielu składników odżywczych, dlatego zapobiega powstawaniu miażdżycy, reguluje pracę śledziony oraz trzustki i zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów. Dzięki dużej zawartości błonnika pomaga obniżyć zły cholesterol i wspomaga metabolizm, dlatego jest polecana osobom odchudzającym się.
Przygotowanie: 10 minut
Duszenie: 25 minut
Kaloryczność: 1 porcja ok. 525 kcal
Składniki na porcje
Przygotowanie