Farszynki to danie popularne na Mazurach. Składają się z delikatnego ziemniaczanego ciasta i mięsno- jajecznego farszu z dodatkiem cebuli. To bardzo ekonomiczna potrawa. Możesz do ich przygotowania użyć mięsa z rosołu. Będą smakowały wyśmienicie. Wypróbuj nasz przepis.
Farszynki to mazurski przysmak. Są bardzo pożywne, tanie i łatwe w przygotowaniu. Spróbuj koniecznie przygotować je według naszego przepisu!
Farszynki to danie pochodzące z okolic Warmii i Mazur. Są to kotleciki ziemniaczane z mięsno-jajecznym farszem. Przygotowuje się je podobnie jak kluski śląskie, z tym że ciasto nadziewa się mięsno-jajecznym farszem i smaży na tłuszczu.
Farszynki to prosta, tania i pyszna potrawa. Można je jeść popijając czerwonym barszczem z buraków. Nadadzą się też jako danie obiadowe podane z surówką. Poniżej znajdziesz oryginalny mazurski przepis.
Liczba porcji: 6 porcji
Czas przygotowania: ok. 55 minut
Kaloryczność: 410 kcal
Składniki
Dodatkowo:
Przygotowanie