Żeberka wracają do łask. Dobrze przyrządzone – tak miękkie, że mięso samo odchodzi od kości – mają coraz więcej zwolenników nawet wśród najmłodszych. Oto przepis na wyśmienite żeberka w słodko-kwaśnej, azjatyckiej marynacie. Wprost rozpływają się w ustach!
Żeberka – smakowite mięso z kostką ma same zalety. Jest niedrogie, świetnie nadaje się do pieczenia i smażenia, a przygotowane według naszego przepisu wprost rozpływa się w ustach. Wypróbuj nasz przepis na żeberka po azjatycku!
Podstawą pysznego dania jest dobre jakościowo mięso. Żeberka są źródłem białka, które jest jednym z podstawowych składników odżywczych. Mięso pełni ważną rolę w naszej diecie, ponieważ białko bierze udział we wszystkich procesach zachodzących w organizmie. Dodatkowo żeberka zawierają witaminy z grupy B, magnez, wapń, a także ryboflawiny i tiaminę.
Najwyższej jakości żeberka mają niewielki przerost tłuszczu i jasnoróżowy kolor mięsa. Wiele przepisów podpowiada, aby żeberka najpierw obgotować, następnie włożyć do marynaty i piec dopiero następnego dnia.
Liczba porcji: 6 porcji
Czas przygotowania: razem 130 minut
Kaloryczność: 690 kcal
Składniki
Przygotowanie