Półmisek wędlin na wielkanocne śniadanie: postaw na jakość i różnorodność
Na śniadanie wielkanocne podajemy wędliny najlepszej jakości
Fot. Sokołów SA

Półmisek wędlin na wielkanocne śniadanie: postaw na jakość i różnorodność

Zgodnie z polską tradycją, podczas śniadania wielkanocnego na stole nie może zabraknąć wędlin. Aby szybko zniknęły z półmisków, powinny być doskonałej jakości, smaczne, świeże i różnorodne. Jakie wędliny będą najlepsze na wielkanocny stół? Sprawdź, gdzie je kupować i jak wybierać.

Podczas świąt wielkanocnych z pewnością najważniejszym posiłkiem jest niedzielne śniadanie. A jak śniadanie wielkanocne to oczywiście jajka pod różnymi postaciami, sałatki, wędliny i pasztety. Obowiązkowym elementem na większości polskich stołów jest również chrzan. Aby było pysznie, zdrowo i smacznie, na wielkanocny stół powinniśmy postawić produkty świeże i wysokiej jakości. Jak wybrać wędliny, które spełniają te kryteria oraz gdzie ich szukać? 

Szynka-1-3
Wędliny z Sokołowa na wielkanocnym stole
Mat. pras.

Pyszne wędliny na wielkanocnym stole

Święta wielkanocne to czas, kiedy chcemy podarować naszym bliskim to, co najlepsze – zarówno w formie spędzanego razem czasu, jak i serwowanych potraw. Podstawą wielkanocnych śniadań, przekąsek i obiadów są zazwyczaj wyselekcjonowane mięsa i wędliny, które stanowią serce wielu tradycyjnych przepisów.

Wędliny wysokiej jakości zapewniają nie tylko wyjątkowy smak, ale także wartości odżywcze. Najlepsze wędliny charakteryzują się dobrze zbilansowanym składem, zawierającym wysoką zawartość mięsa i naturalnych przypraw. Bezwzględnie muszą być świeże, gdyż wpływa to na ostateczny smak przygotowywanych dań, nadając im intensywności i autentycznego aromatu. Taką jakość gwarantują tylko produkty renomowanych producentów, takich jak Sokołów. Wybierając je można mieć pewność, że wędliny zostały wyprodukowane z dbałością o najwyższą jakość i standardy, co przekłada się na doskonałe doznania smakowe.

Szynka krucha gotowana 160G.PL
Szynko gotowana Sokołowa
Mat. pras.
AKTUALNE-Gold Szynka sarmacka premium-aktualne
Szynka Sarmacka Sokołowa 
Mat. pras.

Gdzie kupować najlepsze wędliny?

W te szczególne, świąteczne dni najbardziej zależy nam, aby produkty na stole były urozmaicone, wytwarzane na podstawie tradycyjnych receptur, smakowały jak dawniej i doskonale komponowały się z różnymi dodatkami. 

Aktualnie mało kto ma czas i odpowiednią wiedzę, by samemu wytwarzać szynki, polędwicę czy kiełbasy. Dlatego ważne jest pytanie, jak i gdzie kupować dobre wędliny. Przede wszystkim trzeba znaleźć odpowiedniego, renomowanego producenta.

Sokołów to ceniony przez konsumentów producent, który oprócz jakości produktów, zapewnia też ich bogaty i atrakcyjny asortyment. Sokołów kontroluje swoją produkcję od samego początku, bazując na współpracy z polskimi rolnikami. Nowoczesne urządzenia, wykwalifikowani specjaliści i odpowiednie technologie zapewniają jakość i bezpieczeństwo wędlin na każdym etapie produkcji. 

Pełny asortyment wędlin i mięs z Sokołowa znajdziemy w sklepach firmowych Sokołów i Wędliny z Borów (Gzella). Produkty trafiają tam prosto od producenta, więc mamy pewność, że są świeże i wytwarzane z najlepszej jakości surowców. W firmowych sklepach Sokołowa dostaniemy zarówno wędliny paczkowane, jak i na wagę. Jeśli potrzebujemy wędlin do sałatek, mamy możliwość kupienia ich w kawałku, natomiast gdy wolimy wędliny w plastrach, możemy poprosić o pokrojenie ich na taką grubość, jakiej potrzebujemy. W firmowym sklepie możemy też liczyć na różnorodność produktów oraz doradztwo fachowego personelu.

Nietrudno znaleźć taki sklep, Sokołów ma ich około trzystu w całym kraju, a na ich stronie łatwo można wyszukać, gdzie znajduje się najbliższy.

Święta za granicą

Jak urządzić polskie święta za granicą? Skąd wziąć produkty? Nie ma w tym nic trudnego - produkty Sokołowa dostępne są w całej Unii Europejskiej i nie tylko. Można je znaleźć łącznie w ponad 30 krajach.

Czytaj więcej