Podróż po kulinarnych smakach Warszawy: tu skosztujemy prawdziwej uczty dla ciała i duszy!
Wystrój restauracji stworzył artysta młodego pokolenia Tomasz Górnicki
Fot. materiały prasowe

Podróż po kulinarnych smakach Warszawy: tu skosztujemy prawdziwej uczty dla ciała i duszy!

Restauracja staje się nie tylko miejscem, gdzie przyjemność płynie z kulinarnych doznań, ale także przestrzenią, która staje się uczciwą ceremonią dla zmysłów i ducha. Jest to miejsce, gdzie spotykają się nie tylko smaki, ale także atmosfera, estetyka, i harmonia, tworząc niezapomnianą ucztę, która karmi nie tylko ciało, ale także duszę. Tych wszystkich doznań można doświadczyć w restauracji Pana Mateusza Gesslera – Warszawski Sen by Mateusz Gessler.

W dzisiejszym, szybkim tempie życia, kiedy codzienne wyzwania i obowiązki przytłaczają nas swoją siłą, znalezienie chwili dla siebie staje się rzadkim luksusem. W tych momentach nieocenioną rolę odgrywają restauracje, które nie tylko kuszą nas wykwintnymi smakami, ale także oferują niepowtarzalne doznania dla ciała i ducha. To nie tylko miejsce, gdzie zaspokajamy pragnienie głodu, lecz także odkrywamy przestrzeń do relaksu i regeneracji, dając sobie możliwość na odrobinę luksusu i celebracji życia. A najlepszy sposób na chwilę relaksu to... sen. A konkretnie restauracja Warszawski Sen by Mateusz Gessler. 

Ä_ma_marzec_2
 Doznań dla ciała i duszy można doświadczyć w restauracji Warszawski Sen by Mateusz Gessler 
Fot. materiały prasowe

- Czas, to element, którego najbardziej nam w życiu brakuje. Dlatego tak ważne jest dla mnie to, by wizyta w mojej restauracji była dla moich gości czasem wyjątkowym. Dbamy nie tylko o smak, estetykę, ale i inne doznania – mamy muzykę na żywo, organizujemy niezapomniane eventy. Bo nie tylko we śnie marzę o tym, by rozpieszczać wszystkie zmysły - mówi szef Mateusz Gessler.

_4055695
Wchodząc do restauracji wkracza się w przestrzeń, gdzie dzieło sztuki tworzy atmosferę i charakter miejsca
Fot. materiały prasowe
1.01_36_34_23.Still088
Autorskie menu Restauracji Warszawski Sen to starannie dobrane i skomponowane składniki potraw kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.
Fot. materiały prasowe

Autorskie menu restauracji zostało przygotowane przez szefów kuchni Roberta Kondzieli oraz Mateusza Gesslera. To starannie dobrane i skomponowane składniki potraw kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie. Szefowie kuchni bawią się tradycyjnymi smakami i nadają im nowy wymiar. W restauracji spróbować można takich dań jak chłodnik z młodej botwinki z jajkiem, pierogi z pieczoną baraniną i sosem miętowym, kaczka confit z prażonym jabłkiem i sosem śliwkowym, supreme z kurczaka z kalafiorem i sosem z palonej kukurydzy, czy stek z polędwicy wołowej z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami. 

RM_08471
Szefowie kuchni bawią się tradycyjnymi smakami i nadają im nowy wymiar. 
Fot. materiały prasowe
5656265
Postać wznoszącego się anioła odzwierciedla odradzającą się nadzieję, życie
Fot. materiały prasowe

Warszawski Sen by Mateusz Gessler to miejsce, w którym króluje sztuka, i to nie tylko kulinarna. Można tu także podziwiać obrazy i instalacje. W spójnej przestrzennie kompozycji miejsca dominuje dynamiczna geometria symbolizująca historię i zmianę. Postać wznoszącego się anioła odzwierciedla odradzającą się nadzieję, życie. Wchodząc do restauracji wkracza się w przestrzeń, gdzie dzieło sztuki tworzy atmosferę i charakter miejsca. Warszawski Sen by Mateusz Gessler to uczta nie tylko dla oka i podniebienia, ale też dla ucha. Można tam posłuchać dobrej muzyki na żywo. Cyklicznie odbywają się tam koncerty z udziałem wielu ciekawych artystów.

RM_01838
Menu Restauracji Warszawski Sen by Mateusz Gessler zostało przygotowane przez Szefów Kuchni Roberta Kondzielę oraz Mateusza Gesslera.
Fot. materiały prasowe

W restauracji jest także możliwość organizacji rodzinnych imprez, takich jak urodziny, śluby czy komunie. - Jestem bestią towarzyską. Lubię przyjmować ludzi, dbać o nich, rozpieszczać. Lubię, gdy w moich restauracjach organizowane są urodziny, śluby czy inne ważne uroczystości. Fajnie jest być częścią ważnych momentów moich gości - mówi szef Mateusz Gessler. Nad wszystkim czuwa Łukasz Henryk Sagan, który jest specem od zadań niemożliwych, zajmuje się wszystkim od A do Z w restauracji ze starannością i dbałością o szczegóły. Ściśle współpracuje z Mateuszem Gesslerem i Robertem Kondzielą biorąc udział w kreowaniu restauracji.

RM_02125
 Łukasz Henryk Sagan zajmuje się wszystkim od A do Z w restauracji ze starannością i dbałością o szczegóły
Fot. materiały prasowe
5656277
 W spójnej przestrzennie kompozycji miejsca dominuje dynamiczna geometria symbolizująca historię i zmianę.
Fot. materiały prasowe

 

Czytaj więcej